«Δελφοί, ἀνά μέσον τοῦ φωτός», διαδικτυακή έκθεση φωτογραφίας του Χρήστου Καβαλιώτη, 16 – 31 Δεκεμβρίου 2020

Στη σελίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας στο Facebook: Delphi Culture

Δελτίο τύπου

«Δελφοί, ἀνάμέσον τοῦ φωτός»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος σας προσκαλεί στη διαδικτυακή φωτογραφική έκθεση του Χρήστου Καβαλιώτη, «Δελφοί, ἀνά μέσον τοῦ φωτός», την τελευταία δράση της για το 2020. Πρόκειται για μία σειρά νυκτερινών φωτογραφικών λήψεων οι οποίες έγιναν στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών το καλοκαίρι του 2020 κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid 19, λόγω της οποίας τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι παγκοσμίως ερημώθηκαν. Μέσα σε αυτό το σκοτεινό τοπίο, οι φωτογραφικές λήψεις του Χρήστου Καβαλιώτη στις οποίες αποδίδεται με μία νέα ματιά το ανέσπερο φως που εκπηγάζει απ’ τα μνημεία των Δελφών, αποτελούν έναν ελπιδοφόρο οδηγό για την αρχή μίας περιόδου πιότερο φωτεινής.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν με την τεχνική της μακράς έκθεσης (long exposure) το διάστημα μεταξύ 23.6.2020 και 27.6.2020. Πέντε βράδια από τις 22:00 μέχρι τις 4:00 του επόμενου πρωινού. Κάθε μια εικόνα είναι προϊόν 200 περίπου λήψεων, 30″ (δευτερολέπτων) πάνω κάτω η κάθε μία. Πρώτα στο πρόγραμμα του lightroom, επελέγησαν οι κατάλληλες, έγιναν οι απαραίτητες μικροεπεμβάσεις (cropping, profile corrections, sharpening, tone adjustments), και στη συνέχεια με το πρόγραμμα του photoshop και την τεχνική του stacking, συνδυάστηκαν για να δώσουν το τελικό αποτέλεσμα. Οι δεκαέξι φωτογραφίες της διαδικτυακής έκθεσης «Δελφοί, ἀνά μέσον τοῦ φωτός» θα παρουσιάζονται ανά μία από τις 16 Δεκεμβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου στη σελίδα της ΕΦΑ Φωκίδος στο facebook: Delphi culture. Κατά τη διάρκεια της δράσης θα παραμείνουν αναρτημένες.

O Χρήστος Καβαλιώτης είναι τραπεζικός υπάλληλος, ερασιτέχνης φωτογράφος, 48 χρονών και κατοικεί στην Αθήνα. Μπορείτε να απολαύσετε ένα τμήμα του έργου του στον ιστότοπο: www.ckkphotography.com